Когато мъже искат да имат свои собствени деца.

В САЩ все повече и повече жени предприемат хормонално третиране с цел смяна на пола. Когато то приключи все по-често в САЩ се говори за бременност при тези личности, които са променили своята полова идентичност. Важно е как тя протича при тези мъже наричани често трансексуални мъже. Въпросът придоби особена актуалност след случая на гостувалия в шоуто на Опра Уинфри американец Thomas Beatie,  бременен трансескуален мъж износил успешно 3 бременности.  Роден като жена, след хормонални процедури които запазват всички негови женски репродуктивни органи  Thomas Beatie , вече изглеждащ като мъж и с името Thomas Beatie, прибягва до изкуствено осеменяване и става първият бременен мъж в света. Неговото първо бебе се ражда успешно през 2008 г. , последвано от други две здрави бебета до 2010 г.

Протичането на бременността при трансексуалните мъже е обект на статия в декемврийския брой от 2014 г.  на американското списание “Акушерство и гинекология”.

Авторите на статията създават извадка от 41 трансексуални мъже, които са родили 1 здраво дете. Някои особености на извадката се свеждат до факта че средната възраст на мъжете е 28 години,  а други – във факта че 20% от тях при забременяването са използвали свои собствени яйцеклетки. Най-забележителното обаче е че около 80%  от респондентите са родили 1 здраво дете но бременността  не е била планирана. Авторите правят извод че за фирмите ще е от полза да лансират на пазара допълнително количество контрацептиви за задоволяване на нуждите на трансексуалните мъже.